Preskoči na glavni sadržaj

Što Biblija kaže o spasenju?

Sljedeći stihovi uzeti su iz Evanđelja po Ivanu i Poslanice Rimljanima, dvije ključne biblijske knjige koje govore o čovjekovom spasenju. Ohrabrujemo Vas da pročitate ove stihove u Novom zavjetu ili Bibliji (ako je imate) u njihovom širem kontekstu i razmišljate o njima.

"Jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave"
Rimljanima 3,23

"Jer je plaća grijeha smrt, a milosni dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu."
Rimljanima 6,23

"Ali Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas."
Rimljanima 5,8

"Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Vjera srca postiže pravednost, a priznanje ustâ spasenje... jer: 'Tko god zazove ime Gospodnje, spasit će se.'"
Rimljanima 10,9-10. 13

"A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja, onima koji vjeruju u njegovo ime."
Ivan 1,14

"Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, tomu se ne sudi; a tko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije vjerovao u jedinorođenoga Sina Božjega."
Ivan 3,16-18

"Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život."
Ivan 5,24

"Moje ovce slušaju glas moj. Ja ih poznajem, i one idu za mnom. Ja im dajem vječni život. One sigurno neće nigda propasti i nitko ih neće oteti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih, i nitko ih ne može oteti iz ruke Oca moga. Ja i Otac jedno smo."
Ivan 10,27-30

"Mnoga je druga čudesa učinio Isus pred svojim učenicima. Ona nisu opisana u ovoj knjizi. A ova su opisana da trajno vjerujete da je Isus Mesija, Sin Božji, te da vjerujući imate život po njemu."
Ivan 20,30-31


Jesi li presvjedočen u svome srcu da si sagriješio protiv Boga i da ti je potrebno Njegovo oproštenje, te da je Isus Krist zbilja Gospodin i Spasitelj koji je umro na križu za tvoje grijehe i uskrsnuo za tvoje opravdanje? Onda učvrsti svoje predanje Bogu u osobnoj molitvi u kojoj ćeš priznati svoju duhovnu bankrotiranost i potrebu za Spasiteljem, pozovi se na Božja obećanja o kojima si čitao u biblijskim stihovima o spasenju po vjeri, predaj svoj život Kristu kao Gospodaru tvoga života i zahvali Mu za predivno oproštenje i spasenje koje ti je darovao!

Ako si to učinio, postoji nekoliko stvari koje kao Božje dijete trebaš činiti kako bi rastao u spoznaji Boga i u zrelosti novoga života koji imaš u Kristu:

1. Nabavi cijelu Bibliju, ili barem Novi zavjet, i svakodnevno čitaj iz nje u duhu molitve da ti Bog otkriva svoj karakter i svoju volju kroz Njegovu Riječ. Savjetujemo ti da počneš čitati od Evanđelja po Ivanu do kraja, a onda se vratiš na početak.

2. Razgovaraj s Bogom u molitvi svaki dan - vlastitim riječima. Počni sa slavljenjem Boga za Njegov karakter i silna djela stvaranja, održavanja, providnosti i spasenja. Priznaj svoje grijehe kojih se sjećaš da si počinio. Zahvaljuj Mu za blagoslove što ti je dao. Moli za duhovne i fizičke potrebe svoje obitelji, prijatelja i poznanika, kao i svoje vlastite. Na kraju, zahvali još jednom na divnome Spasitelju Isusu koji te je otkupio!

3. Pridruži se lokalnoj crkvi u kojoj se propovijeda i naučava Biblija, čiji su vjernici imaju osoban odnos s Kristom i trude se živjeti po Njegovoj volji.

4. Svjedoči za Krista o onome što je učinio u tvome životu!

Imaš pitanja? Slobodno nam se javi telefonom ili e-mailom. Rado ćemo ti pomoći da upoznaš Isusa, da rasteš u vjeri ili da pronađeš crkvu u tvome gradu u kojoj ćeš moći duhovno rasti i služiti Gospodinu!